Ravnedrøm

Sjamanens rike 1, Dag Ove Johansen

Egmont, 2002
ISBN: 82-04-07665-7
218 sider

Ulv! Varseropet lyder i natten og vekker hele leiren. Ulvene har angrepet reinflokken, og alle må delta i redningsarbeidet. Ande og de andre reingjeterne kjemper mot uværet, ulvene og tiden for å berge flokken. Etter denne vargnatten blir Ande hjemsøkt av urolige drømmer; ravnedrømmer. Ravnen fører ham over havet, til et tåkeland der en kvinne står med en brennende fakkel. Men hvorfor er ikke hans kjæreste Marit med i drømmen? Er det et ulykkesvarsel?

Marit staket seg tålmodig av gårde etter reinflokken. Det var umulig å bevege seg gjennom snølandet uten å tenke på Ande Ravna, den lyshårete og spenstige unggutten med de blå øynene og det varme smilet. Hun lengtet etter en ny natt i lavvoen slik at hun igjen kunne kjenne lukten av einerpusten hans. Hvor var han nå? Frosten bet til over ansiktet og sved i øynene. Hun måtte stryke vekk noen tårer med skinnvotten. Marit kjente plutselig at hun lengtet etter sommeren ute ved kysten...


Det er bestandig artig å starte med en ny serie, og denne skuffet heller ikke de små forventningene jeg hadde dannet meg på forhånd da jeg leste baksideteksten.
Jeg synes det er interessant å lese om samene og deres levemåte, kunne gjerne hatt med enda mer om det for det er noe som jeg ikke har så mye kunnskap om fra før dessverre. Det er dessuten gøy med en ny serie som skiller seg en god del ut fra de mer vanlige "bondegårds-seriene".
Jeg liker å lære noe mens jeg leser, og denne boken var både spennende og lett å lese. Den gav et godt innblikk i samenes hverdag og liv. Den var godt skrevet, og jeg kommer til å fortsette å lese denne serien videre.
Jeg vil dessuten rette en takk til forfatteren, som sendte meg de 5 første bøkene i serien slik at jeg kunne prøve den ut og se om den var noe for meg og min lesesmak.Karakter:


Lest:
10. januar 2003

Neste bok:
Frostmåne